"BPV is een belangrijk en verplicht onderdeel van iedere BOL-opleiding bij het HMC"

Beste student, Het is belangrijk om vroeg in de opleiding een goed beroepsbeeld te krijgen. Dit krijg je het beste in de praktijk en daarom ga je tijdens je opleiding meerdere keren stage lopen bij een erkend leerbedrijf. De lesstof die je op school hebt gekregen, krijgt hierdoor ook meer betekenis. Je eerste BPV is vooral gericht op een oriƫntatie op de beroepspraktijk, het functioneren in een arbeidsorganisatie en het toepassen van wat je op school geleerd hebt. In de latere BPV-periodes doe je ervaring op met het daadwerkelijk functioneren in het bedrijf en bereid je je voor op de arbeidsmarkt.

Hoewel het HMC ervan uitgaat dat BOL-studenten hun eigen BPV kunnen regelen, word je hierbij begeleid. Voordat je voor het eerst een BPV-plek gaat zoeken, krijg je voorlichting over het zoeken met behulp van B3net. Ook krijg je informatie over het stage lopen in het algemeen. Voor extra informatie of hulp tijdens het hele BPV-proces kun je terecht bij je studieloopbaanbegeleider (SLB'er), (vak)docenten, BPV-(plaatsings)begeleiders of het BPV-bureau.

In dit BPV magazine vind je alle informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden op de BPV. Het is daarom belangrijk dat je het magazine goed doorneemt voordat je aan je BPV begint. Heb je na het lezen hiervan nog vragen, neem dan contact op met het BPV-bureau. Het HMC wenst je veel succes en plezier met je BPV! Met vriendelijke groet, Stephan Welie, locatiedirecteur Amsterdam Marjolein Hesselink, locatiedirecteur Rotterdam

"De leerstof krijgt dankzij de BPV meer betekenis."