Veel gestelde vragen

Et voloris nossi nonsectaquid es perore sequi corum re dolum audigen dendel intiam fugiaspe earciamus.

Welke verzekeringen heb ik nodig voor een BPV?

Voor de BPV heb je twee soorten verzekeringen nodig:

Klik op de verzekering om meer informatie hierover te lezen.

Moet ik het melden als ik medicijnen gebruik?

Gebruik je medicijnen die van invloed kunnen zijn op het goed kunnen functioneren c.q. bedienen van machines dan moet je dat vooraf aangeven bij de praktijkopleider van het BPV-bedrijf.

Moet ik tijdens mijn BPV nog naar school?

Er zijn BPV-periodes waarin je een terugkomdag (vaste dag per week of eenmalig) op school hebt. Dat zijn verplichte schooldagen!

Wat doe ik als ik ziek ben tijdens de BPV?

Als je ziek wordt tijdens je BPV moet je dat meteen op de eerste dag van je ziekte vóór 09.00 uur melden door te bellen (en niet door te appen) naar het BPV-bedrijf en het HMC. Als je weer beter bent, dan meld je dit vóór 09.00 uur op de betreffende dag bij het HMC. Registreer ziektedagen ook in de urenregistratie van B3net.

Alle verzuim (door ziekte of vanwege andere oorzaken) moet worden ingehaald! Dit kun je doen door je vakantiedagen in te zetten of door extra dagen te werken als dit mogelijk is bij het bedrijf waar je BPV loopt. In speciale gevallen neem je contact op met je studiecoördinator.

Wat doe ik als ik ziek ben tijdens de BPV?

In principe ben je ook tijdens de BPV student van het HMC en heb je recht op de schoolvakanties. Het is echter mogelijk om in overleg met je praktijkopleider en je BPV-begeleider van het HMC afwijkende vakantiedagen af te spreken. Werken tijdens schoolvakanties zal met name gebeuren als bedrijven in de vakantie bijzondere openingstijden hebben. Wees flexibel, want een bedrijf heeft de inzet van al zijn mensen hard nodig in sommige perioden. Neem in overleg je vakantiedagen op een ander moment op. Belangrijk: je mag geen stage lopen in de periode vanaf een week na de start van de zomervakantie tot een week voor het begin van het nieuwe schooljaar. Je bent dan namelijk niet via het HMC verzekerd! Lees hier meer over de uitgangspunten voor het opnemen van vakantie.